eee

Motivering: Tidigt på morgonen cyklar hon till jobb och skola där hon lägger sin tid på att hjälp unga i skolan. Efter jobbet tillbringar hon nästan all tid i träningslokalen, med en grupp tjejer som ökar hela tiden och lyser upp varje gång Jessica kommer dit. Hennes positiva sätt peppar och engagerar varje gymnast och det är till stor del Jessicas förtjänst att föreningen utvecklas och har så fin sammanhållning. Hon reser med sina gymnaster på alla tävlingar och läger och betalar allt själv. Utan att någonsin klaga. Jessica lyssnar alltid och är fantastisk på att få sina gymnaster på bättre humör.

Motivering Tage Isaksson är eldsjälen som sedan 25 år håller ihop Ymer boxning i Borås och hela tiden ser till att man får fram nya talanger. Han lägger lika mycket engagemang i de unga nybörjarna och överviktiga motionsboxarna som diplom- och tävlingsboxarna. Han har genom åren fått många barn och ungdomar på glid att hamna rätt genom ett engagemang där alla får vara med och uppskattas för vilka de är – inte för hur bra de är i boxning. Unga grabbar och tjejer som kanske inte alltid haft det så lätt och knappt några pengar har ändå genom Tages försorg fått träna och åka på tävlingar. I klubben träffas 15-åriga tjejer, unga invandrarkillar, svenska tungviktsmästare samt medelålders män och kvinnor och tränar tillsammans, allt under skratt, glada tillrop och dunkar i ryggen. Här finns varken plats för sexism eller rasism utan för Tage Isaksson är alla precis lika mycket värda vilket genomsyrar hela klubben.

Motivering: Robert Håkansson är ensam tränare för P15/17. Laget består av ca 30 grabbar med blandad bakgrund. Några av spelarna har varit med sedan 5-årsåldern medan halva laget har kommit som flyktingar de senaste åren. Tack vare Roberts engagemang är fotbollen en viktig del i integrationen i samhället. Trots att vinsterna oftast uteblir är glädjen i laget på topp. Han peppar spelarna, tar sig tid att prata med alla individuellt och lyfter varje spelares positiva egenskaper. Han blir aldrig arg utan fortsätter att peppa och förklara hur man som spelare skall göra för att nå bästa resultat. Oavsett talang får alla i laget speltid.