eee

Juryns motivering: Andreas coachar ett invandrarflicklag som inte satsat för fullt, utan snarare dök upp lite när de ville. Han drabbas av en hjärnblödning och får rådet av chefstränaren att trappa ner träningen av flickorna av den anledningen att de inte verkar vara så intresserade. Andreas satsar istället fullt ut på sitt lag. Han hämtar dem om de inte kan ta sig till träningen, kör hem dem och har även startat en studiegrupp för de tjejer som behöver hjälp med läxläsningen om det behövs. Han ställer upp till 100% för sina tjejer! Han är full av energi och det smittar av sig på hela föreningen.

Juryns motivering: Bertil åker ofta iväg på tävlingar på andra sidan stan där några få från klubben deltar. Han hejar på, ger tips under matcher och med några få väl valda råd får han de tävlande att känna motivation och kämpaglöd trots underläge. Varje poäng är en fest! Han är en mycket engagerad tränare och en oumbärlig eldsjäl. Han jobbar mycket ideellt och har hittat en bra balans mellan seriositet och lekfullhet i verksamheten. Bertil värnar om sammanhållningen i klubben och tycker att det är viktigt att alla behandlar varandra med respekt och vänlighet, såväl på matcher som i klubben. Han är duktig på att anpassa träningen och målen efter individen. Bertil är huvudtränare för mer än 50 juniorer och en stor skara seniorer, vilka han alla känner vid förnamn.

Juryns motivering: Monia är fantastisk på att hjälpa människor att tro på sig själva i ridningen. Hon är positiv och stöttande och låter olika moment ta den tid det tar för att kunna genomföras. Med Monia som lärare lämnar man alltid ridhuset nöjd och glad. Hon kan plocka fram bästa möjliga ridning hos var och en. Vid svåra situationer mellan ryttare och häst stöttar hon samarbetet tills det fungerar - med positivitet och uppmuntran. Tack vare Monia har Ramseles fältrittklubb upprustats med fräschare och mycket bättre anläggning.

Juryns motivering: Veronica har gått ifrån att själv spela i riksserien 2010 till att vara den första kvinnliga domare som dömt TV-pucken, där hon dömde bronsmatchen. Idag dömer Veronica herrar upp till div2 i region och damernas riksserie. Veroncia är bra på att se till att alla känner sig som en i laget, hon sprider glädje och brinner för sin sport som hon varit verksam i under hela sitt liv.