eee

Juryns motivering: 17-åringa Gabriella Grahn från Älvsby IF är en välkänd domarprofil  i norra Sverige. Med en passion och engagemang utöver det vanliga är hon lika mån om att utveckla sig själv som domare- som att hjälpa andra unga att komma igång med dömandet. Gabriella är respekterad och duktig av alla och i början på en lysande karriär som ishockeydomare.

Juryns motivering: Med ett stort handbollshjärta som rymmer både engagemang och värme lyckas Michael Löfborg från IK Sävehof få alla i klubben att känna sig välkomna.  I hans ögon är alla stjärnor. Michael Löfborg är Årets Manliga Ledare 2009.

Juryns motivering: Paula Sinkkonen ägnar all sin lediga tid åt bordtennisen. Hon är engagerad i de två föreningarna KFUM Boo och Ängby SK men även Stockholms Bordtennisförbund där hon med friska idéer, ett glatt engagemang inspirerar alla i sin omgivning. Paula gör trots sin unga ålder en ovärderlig insats bordtennisen i Stockholm.

Juryns motivering: I Jerry Achrens varma famn ryms alla barn och ungdomar - både i och utanför idrotten. I den snabbt växande föreningen Pappas Pojkar möts alla med respekt och värme. Jerry Achrens värderingar och engagemang genomsyrar en förening där glädjen att få idrotta viktigare än sportsliga framgångar. Jerry Achren är Årets Eldsjäl 2009.