eee

Vi har nu utsett vinnarna av Det Svenska Idrottsledarpriset 2015. Juryn bestod av Victoria Sandell Svensson, Anders Limpar, Pelle Fosshaug, Stina Packalén (Svenska Spel), Ola Blomkvist (CoachenEvents) och Ann Bäckman (CoachenEvents). Till dess lades även tre (3) röster från allmänheten som fått rösta bland 5 utvalda kandidater i varje kategori.

Vi vill riktiga ett STORT tack till alla som varit med och föreslagit kandidater till årets pris! Utdelningen av Det Svenska Idrottsledarpriset sker på Friends Arena den 5/6 i samband med landskampen mellan Sverige och Wales.

Årets Eldsjäl

Marie-Louise Dahlberg 27 år - Boden United - Fotboll

Marie-Louise är en glad tjej med hjärtat på det rätta stället. Hon var med och grundande idrottsföreningen Boden United IF 2014, i Boden. En förening som grundades med målet att alla ska vara välkomna, alla skall ges möjligheten att delta i idrott oavsett träningsbakgrund. Marie-Louise har lagt sin fritid det senaste året på att föreningen ska finnas. Som både tränare, ordförande, kassör och egentligen alla andra roller har hon byggt upp en fantastisk folkrörelse i Boden. Där lite drygt 150 asylsökande varje vecka får utöva idrott och få släppa tankarna på alla problem för en stund.

Exempel Hon är tränare för föreningens herr lag i fotboll. Ett herr lag med över 80 stycken spelare. Ett lag med över tio olika språk. Där hon som ledare inte bara utvecklar spelarna i fotboll på plan utan även försöker utveckla dem som personer vid sidan av planen.

Gratulera Marie-Louise på vår facebooksida

Årets Kvinnliga Ledare

Julia Christensson 20 år - Vingåkers IF - Fotboll

Julia är en tjej på 20 år men har varit ledare sedan hon var 16 år. Hon är alltid avslappnad och lätt att ha att göra med vilket gör att hon alltid får folk att skratta och är väldigt omtyckt alla. Hon hjälper till där det behövs, behöver ett lag hjälp en träning så ställer hon alltid upp. Hon är även med som ledare i fotbollsskolan, i marknadsgruppen hon är även med i ungdomssektionen och anordnar klubbens Futsalcup och Landslaget fotbollsskola. Hon sköter även klubbens sociala medier

Exempel: Hon tog över ett fotbollslag där det endast var 5-6 killar som ville träna, med ett stort engagemang så lockade hon till sig fler killar som började spela fotboll och nu kommer ca 15 killar på varje träning. Alla vill träna med Julia! Hon är övertygad om att 'är det bra stämning på fotbollsplanen, tar man med sig det även hem och till skolan också.

Gratulera Julia på vår facebooksida

Årets Manliga Ledare

Kevin Eriksson 20 år - Stöpens IBK (Skövde) - Innebandy

Kevin är som en 'pappa' för våra killar, blott 20 år gammal och grabbarna i laget födda 02/03. Han kräver koncentration på träningar och fokus, men kan även låta dom få ha kul. Han är som vilken 20 åring som helst och har både tjej och ett nöjesbehov, men sätter alltid grabbarna i centrum och påtalar för dom hur viktigt det är med att skolan sköts och att man uppför sig och visar respekt. Han tvekar inte att säga åt föräldrarna på läktaren att sluta kommentera killarnas spel - “det sköter jag från bänken”.

Exempel: För vår son som har ett brinnande intresse av innebandy men inte av skolan så betyder det mycket då vår son kommer hem och säger: När vi ska på cup så har vi läsk och godisförbud, enligt Kevin. Eller: Kevin undrade om jag vill åka med och kolla på elitseriematch på lördag i Mullsjö, (9 mil bort). Eller: Vi i laget ska uppvakta Kevin på studenten och ta emot honom när han går ur skolan. Eller: Kevin säger att jag måste vara helt frisk innan jag tränar annars blir jag sjuk igen.

Gratulera Kevin på vår facebooksida